CONCURS GASTRONOMIC „MĂRȚIȘOARE CULINARE”

Pe data de 8 martie 2019, clasele a XI-a C și a XI-a D au demarat o întrecere care să dovedească buna lor pregătire în domeniul turism și alimentație, dar… și cum stau cu creativitatea și spiritul de echipă.

Concursul organizat între aceste două clase, care au un mare număr de elevi înscriși în Cercul „Valahia”, a constat în realizarea unor prăjituri, cât mai originale ca aspect, dedicate zilei de 8 Martie.

Echipa clasei a XI-a C a fost alcătuită din Bălăneanu Andreea, Constantinescu Alexandra și Vâciu Ionela.

Echipa clasei a XI-a D a fost formată din Dobre Beatrice, Iurcu Cătălina, Sârbu Nicoleta, Vlad Nicoleta, Al Monakkal Samer, Chiriță Adrian, Vasile Alexandru.

Juriul, compus din prof. Doncu Nina, prof. Iacob Honorinne, prof. Ion Carmen-Mihaela, prof. Lican Sânziana, prof. Pandelescu Alina, prof. Petre Daniela, prof. Pușcaș Gabriela, prof. Radu Roxana, prof. Simion Doina, prof. Boboc Constantin, a apreciat „mărțișoarele culinare” în funcție de: creativitate, aspect comercial, gradul de dificultate în realizare, gust. Membrii juriului au acordat note de la 1 la 10 fiecărui preparat.

În urma calculării punctajului, clasa a XI-a C a obținut o medie de 96 de puncte, iar clasa a XI-a D o medie de 96,4 puncte. 

Întrecerea între cele două clase, cu profil gastronomie și hotelărie, va continua în cadrul proiectului desfășurat pentru sărbătorirea Zilei Pământului, în care vor avea de realizat un spațiu de relaxare pentru elevii colegiului nostru, spațiu ce a fost botezat „Oaza din Cerchez”.

În săptămâna 15-19 aprilie, vom afla care dintre cele două clase a câștigat competiția.