PROIECT “EDUCAREA ELEVILOR PENTRU ECONOMIA CIRCULARĂ – ECONOMIE CARE PRODUCE ZERO DEȘEURI”

Proiectul „Educarea elevilor pentru economia circulară – economie care produce zero deșeuri”, desfășurat în perioada 24.11.2017 – 09.12.2018 la Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez”,  a fost prezentat membrilor cercului „Valahia” de doamna profesoară Eugenia Rădoi. Proiectul a fost organizat de către ISMB, PROEDUS și Primăria Municipiului București.

Obiectivul proiectului a fost îmbunătățirea competențelor prin experimentarea de metode și practici inovative, pentru educarea, referitor la economia circulară, a 900 de elevi din 30 de unități de învățământ bucureștene.

Elevii Colegiului Tehnologic „Grigore Cerchez”, din clasele a X-a E, a XI-a C, a XI-a D și a XII-a C, coordonați de prof. Rădoi Eugenia, prof. Ureche Roxana și prof. Pandelescu Alina, au organizat ateliere de lucru, în care au realizat, cu creativitate și plăcere, diverse lucruri folositoare sau pur și simplu decorative, din ambalaje reciclate.

În joacă, distrându-se creativ, elevii au realizat că pot recicla și reutiliza o parte din deșeurile aruncate zilnic, că au idei creative și interesante și că își pot folosi abilitațile pentru a polua mai puțin planeta.