PROIECTUL FUNDAȚIEI NADIA COMĂNECI

Joi, 10 mai 2018, sediul revistei „Timp și spațiu” (laboratorul de geografie) a fost vizitat de doi cunoscuți jurnaliști, care ne-au prezentat proiectul „Scrie istorie! RO-mândria!”, derulat de Fundația Nadia Comăneci în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Primăria Capitalei. Este vorba de domnul Virgil Munteanu, directorul executiv al „Evenimentului zilei” și de jurnalistul Florin Saiu.

Cu alte cuvinte, în micul nostru laborator de geografie, sediu al Cercului „Valahia” și al revistei „Timp și spațiu”, au poposit oaspeți de seamă. Am avut astfel ocazia să aflăm lucruri interesante, printre care genurile jurnalistice.

Îi mulțumim domnului Virgil Munteanu pentru răbdarea cu care a încercat să ne explice, pe înțelesul nostru, ce înseamnă știrea, relatarea, reportajul, interviul, editorialul, portretul și ancheta. Ne vom strădui să aplicăm și în practică, în revista noastră „Timp și spațiu”, ceea ce am învățat la această întâlnire.

Am primit totodată invitația de a vizita redacția publicației „Evenimentul zilei”.

Timp de o lună, elevii Colegiului Tehnologic „Grigore Cerchez” au lucrat la articolele cu care au promis că vor participa la proiectul „Scrie istorie! RO-mândria!”. Pe data de 14 iunie, articolele elevilor Constantinescu Luis-Marcus din clasa a IX-a A, Mircea Radu din clasa a X-a D, Butnaru Gabriela, Ciufu Valentina și Miu Raluca din clasa a XI-a D, coordonate de doamnele profesoare Florea Mihaela, Nedelea Nicoleta, Stan Valentina și Tudosiu Mădălina, au fost trimise Fundației Nadia Comăneci.

Toate aceste articole au fost publicate pe nadiacomaneci.eu și pe evz.ro.

Le puteți citi accesând:

https://www.nadiacomaneci.eu/scrie-istorie-ro-mandria/articole-ro-mandria/

http://evz.ro/scrie-istorie-ro-mandria.html

Am răspuns și invitației de a vizita sediul publicației „Evenimentul zilei”. Marți, 26 iunie 2018, am fost în vizită de lucru. Ca să furăm meserie…


Va prezentăm părerile elevilor prezenți la această activitate.

Adriana: „Mi-a plăcut modul în care ne-au explicat cum se fabrică o știre, cum se paginează. Au fost primitori.”

Alexandra: „Un climat plăcut în care lucrezi cu spor.”

Valentina: „Mi-a plăcut organizarea. Fiecare avea sarcinile lui, dar lucrau într-un colectiv.”

Adrian: „Vizita a fost interesantă. Este plăcut și pare relaxant să lucrezi într-un astfel de colectiv.”

Andrei: „Interesant modul cum verifică informațiile din mai multe surse.”

Radu: „Mi s-a părut interesant faptul că apelează la părerile specialiștilor atunci când scriu articole pe diverse teme.”