ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PATRIMONIULUI MONDIAL UNESCO

Astăzi, 18 aprilie, alături de Liga Studenților Români din Străinătate, sărbătorim Ziua Internațională a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ce este Patrimoniul Mondial UNESCO? În limba engleză, UNESCO World Heritage, este o convenție mondială menită să recunoască și să protejeze internațional locuri istorice, cu o valoare culturală unică. În prezent, există un total de 1 121 de astfel de situri, răspândite în 167 de țări.

România are șase situri culturale și 2 situri naturale pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, după cum urmează:

  1. Situri culturale: bisericile Moldovei (1993, 2010), cetățile dacice din Munții Orăștie (1999), centrul istoric din Sighișoara (1999), mănăstirea Horezu (1993), satele cu biserici fortificate din Transilvania (1993, 1999), bisericile din lemn din Maramureș (1999).
  2. Situri naturale: pădurile antice și primitive de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei (2007, 2011, 2017), Delta Dunării (1991).

Astăzi, datorită LSRS Coreea de Sud, vom descoperi împreună siturile culturale ale Republicii Coreea. Coreea de Sud are 13 situri culturale și un sit natural declarate Patrimoniu Mondial UNESCO.

Liga Studenților Români din Străinătate este o organizație non-guvernamentală cu peste 13 500 de membri din 50 de țări, ce a fost înființată datorită creșterii rapide a numărului de studenți și absolvenți români în străinătate, precum și necesității unei platforme de comunicare între aceștia. Lansată oficial pe 8 ianuarie 2009, LSRS constituie o platformă de networking și sprijin reciproc pentru membrii săi: studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate.

LSRS activează prin filialele și reprezentanțele sale în 14 țări ale lumii, printre care și Coreea de Sud. LSRS Coreea de Sud, înființată în ianurie 2021, are obiectivul de a veni în ajutorul studenților români din Coreea, dar și cel al românilor interesați să își continue studiile în această țară – prin oferirea de informații utile.

Dacă vă interesează studiile într-o țară asiatică dinamică sau doar vreți să știți mai multe despre cultura coreeană, urmăriți-le site-ul sau paginile de Facebook și Instagram.

Site oficial: www.lsrs.coreeadesud.ro

Facebook: https://www.facebook.com/LSRS.Coreea.de.Sud/

Instagram: @lsrs.coreeadesud

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClEo2IFgcYZtwePin_vmA7g