CĂLĂTORIE ÎN COREEA DE SUD: HAMPYEONG

Hampyeong este o localitate din sud-vestul țării, aproape de orașul Gwangju, dar și mai aproape de Marea Galbenă, fiind situat în apropierea golfului Hampyeongman.

Vă prezentăm Școala gimnazială din Hampyeong, fotografiile fiind obținute prin bunăvoința Centrului Internațional din Gwangju. Mulțumim!

Prin aceste poze putem vedea cum arată o școală din mediul rural coreean, ce dotări are. În fiecare clasă există câte un calculator cu video proiector, pentru a facilita accesul elevilor la diversele mijloace de informare și materiale prezentate de profesori. Și… o mică curiozitate culturală: atât elevii, cât și profesorii trebuie să își lase încălțămintea de exterior  la intrare și să își pună o pereche de papuci destinați doar purtării lor în interior. Asta pentru că, în viziunea coreenilor, școala este ca un al doilea cămin și prin urmare trebuie să te comporți în ea ca și acasă.

Ne putem deasemenea bucura că acei mici coreeni au făcut cunoștință cu România, prin intermediul studentei Laura Stan. Laura se află actualmente în Coreea în calitate de bursieră a guvernului coreean și, în timpul liber, promovează în mod activ România. Iar după cât sunt de atenți micuții, ar părea că le place ce văd și ce ascultă.

Pentru mai multe informații despre Centrul Internațional Gwangju, facilitatorul întâlnirii culturale a elevilor coreeni cu România, puteți accesa site-ul următor: http://eng.gic.or.kr/  Este disponibil în limba engleză.